maandag 20 juni 2011

KABINET HEEFT STAKEN FUSIEBESPREKINGEN VOORZIEN

Na het verschijnen van de mediabrief van de minister van OCW Marja van Bijsterveldt op vrijdag 17 juni jl. hebben de omroepen die van plan waren te gaan fuseren, zoals VARA/BNN en AVRO/TROS, aangekondigd de fusiebesprekingen te staken of te heroverwegen. Het kabinet heeft hier kennelijk rekening mee gehouden. In de brief van de minister staat dat zij de omroepen de kans biedt het voorstel dat zij nu ontwikkeld hebben nader uit te werken, gevolgd door de volgende passage:

“Blijft dit voorstel uit of wordt het onverhoopt niet uitgevoerd, dan treedt de volgende maatregel in werking. Alleen die omroepen komen per 2016 in aanmerking voor een plaats in het bestel, die in de huidige erkenningsperiode
(2010-2015) ook al onderdeel waren van het bestel (zowel via een voorlopige of definitieve erkenning), en die tijdens deze periode zijn opgegaan in een fusieorganisatie. De erkenningen worden in dit geval dus alleen verleend aan fusieomroepen. Dit leidt tot maximaal vijf omroeporganisaties in 2016.”

Kijk voor plannen voor een andere publieke omroep hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten